Care este documentatia necesara pentru repatrierea funerara?

Care este documentatia necesara pentru repatrierea funerara?

acte documente repatriere funerareDesi este o sarcina complicata date fiind reglementarile si legile in vigoare, repatrierea funerara va fi cu mult mai simpla daca veti apela la servicii profesioniste. Cel mai important aspect al repatrierii funerare consta in documentatie. Prin urmare, va trebui sa furnizati specialistilor in repatriere funerara o copie a certificatului de deces, pentru ca ei sa se ocupe de pregatirea tuturor celorlalte documentatii necesare pentru repatrierea decedatului.

Toate documentele originale trebuie sa insoteasca sicriul si vor fi inspectate de catre oficialii din tara de destinatie pentru a se putea trece fara probleme prin vama. Daca va fi necesar, se va obtine autoritatea ambasadei sau consulare pentru repatriere si se va asigura completarea documentatiilor necesare.

Reglementarile difera de la o tara la alta, iar specialistii in repatriere funerara va vor sfatui cu privire la cerintele specifice pentru destinatia dorita si va vor oferi servicii de traducere pentru documente oficiale.